Soda bikarbona je svestrana da  se koristi i u kozmetičke svrhe. Može da se koristi kao zamena za mnoge skupe preparate kao što su razni pilinzi, ili čak za izbeljivanje zuba. Male granule sode bikarbone ukloniće sve mrtve ćelije kože vrlo nežno, jer odgovara svim tipovima kože. Poseduje antiseptičko dejstvo kao i mnoge prirodne soli.

Maska za lice sa sodom bikarbonom

Napravite testo sa četiri kafene kašikice i jednom supenom kašikom i ostavite da odstoji oko 2 minuta, pa je potom nanesite kružnim pokretima na lice i vrat. Držite oko 3 minuta I nakon toga isperite lice toplom vodom, a potom I hladnom kako bi zatvorili pore. Na kraju nanesite malo hidratantne kreme koju koristite svakodnevno.

Oni sa suvom i osetljivom kožom trebalo bi da koriste ovaj tretman svake druge nedelje, a oni koji imaju masnu i normalnu kožu mogu da ponavljaju tretman svakih nedelju dana.

Izvanredan recept protiv bubuljica

Pola limuna iscedite i procedite tako da dobijete čist limunov sok i dodajte jednu kašikicu sode bikarbone. Ujutru se umijte mlakom vodom, prstima ravnomerno utrljajte sodu na vlažno lice, a pogotovo na delove gde je koža zahvaćena bubuljicama. Ostavite da stoji na licu od 5-10 minuta, dok ne osetite blago zatezanje. Posle tretmana isperite sa mlakom vodom i obrišite lice peškirom. U limun koji ste pre toga iscedili umočite komad vate ili tufer da lepo upije sok. Tapkajte limunov sok po celom licu, ostavite ga da upije i ne ispirajte. Osetićete i peckanje, a kada prestane, tuferom natopljen bebi uljem ili kremom ovlaš natapkajte lice.

Tretman se sprovodi uveče kako bi se koža tokom sna regenerisala. Maska je delotvorna, al ii agresivna tako da se koristi samo jednom nedeljno i uspeh je zagarantovan.

Piling za lice

Posle pilinga koža će da bude meka, a pore manje vidljive. Sve što treba da napravite je da pomešate sodu sa malo vode dok se ne dobije gusta smesa. Smesu nežno utrljati u kožu kružnim pokretima pa potom isprati.

Izvor: Lako do leka Foto:flickr